PRP/PRF

PRP Är en förkortning av Platelet Rich Plasma, blodplättrik plasma och med hjälp av blod från din egen kropp utvinns plasma, plasman utvinns genom centrifugering av i genomsnitt 2-4 blodprovsrör. Den färdiga plasman injiceras därefter i ansiktet, på huvudet eller olika områden på kroppen och den läkande kraften i din egen kropp ser till att på ett naturligt sätt förbättra hudens struktur och framtoning. Vi använder alltså dina egna unika tillväxtfaktorer i blodet och deras läkande egenskaper. PRP stimulerar nybildning av kollagen samt ökar blodtillförseln till det behandlade området. Det leder till att huden får en ungdomlig spänst och lyster, samt bättre struktur med utjämning av rynkor och ojämnheter. Denna behandling stimulerar kroppens celler, återskapar och bygger upp vävnader, en perfekt glowbehandling för ansiktet helt enkelt men även användbar inom andra områden. De vanligaste behandlingarna är

-Hudföryngring
-Akneärr
-Håravfall
-Hudstruktur
-Bristningar och svårläkande sår.

Efter en PRP behandling förbättras resultatet gradvis över tid och har en lång hållbarhet, upp till flera år. PRP är inte en omedelbar ”quick fix”, som injektionsbehandlingar med fillers, utan skall ses som en långtidsinvestering. Ifall snabba resultat önskas så kan PRP utmärkt kombineras med andra injektionsbehandlingar som botox och fillers. Bästa resultat av PRP på får du efter ett par månader. Normalt rekommenderas tre behandlingar under en 6 månaders period. 

PRF Är en förkortning av Platelet Rich Fibrin,  Blodplättsrik plasma även innehållande fibrin. PRF och PRP påminner om varandra, PRF är dock en nyare metod som syftar till isolering av regenerativa celler och anses vara bättre och mera effektiv för behandling av håravfall. PRP innehåller inga stamceller eller originalt fibrin såsom PRF. PRF centrifugeras mera skonsamt än PRP vilket resulterar i flera fungerande celler och de stannar kvar i området längre tid.

PRF skapar hårtillväxt genom att hårfolliklerna (de som producerar hår) blir stimulerade till att gå från en vilande fas till en aktiv fas. PRF gör dessutom follikeln tjockare och hårstrån blir därmed gradvis tjockare och starkare. Detta uppnås vid att injicera alt microneedla PRF in i dermis där hårfolliklerna finns.

PRF fungerar bäst på hårfolliklar som är i vilande/(lata), men inte på döda folliklar. Rent praktiskt betyder detta att PRF har bäst effekt de första år man upplever håravfall. Har man varit skallig i mera än 5 år har behandlingen sannolikt ringa effekt.

Det rekommenderas 4 behandlingar med runt 1 månads intervall, därefter 1 behandling med 3 månaders mellanrum i ett år för full effekt. Härefter är det individuellt om man behöver behandling för att upprätthålla resultatet.

Du kan uppleva hårtillväxt redan efter två behandlingar, men full effekt ses oftast först efter 1 år. Resultat är mycket individuellt och även beroende av livsstilsfaktorer samt genetik. Generellt kan man förvänta sig en tillväxt på 30%-40%.

PRF används med också framgångsrikt för kollagenstimulering och för att tillföra volym, så som:

  • Reducering av rynkor
  • Naturlig volymförstoring i läppar / ansikte
  • Behandling av håligheter / mörka ringar under ögonen

Du får en volym direkt men den försvinner delvis efter 2-3 veckor. Om behandlingen upprepas 2-3 gånger med 4-6 veckors mellanrum så kommer din ursprungliga volym i området av vara tillbaka på samma nivå som i 20-års åldern. Jämnt och fint utan klumpar och en sund lyster.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *